Erfpacht: Fase 5B

Woning 181: Huis O.-L.-Vr. Weedom van Maria

 

Kelder.

Gelijkvloers: inkom, leefruimte, eetkamer, keuken met ontbijthoek, bureau, wasplaats, toilet en tuin.

Verdieping: nachthal, 2 slaapkamers en badkamer.

Stedenbouwkundige vergunning ontvangen: 8 november 2012

Oppervlakte woning: 235 m²

Oppervlakte tuin: 18  

 

Woning 181 is een 17de eeuw gebouw met centrale inkom. De voordeur situeert zich in de achterstraat. De inkom geeft toegang tot de kelder, de trap naar de verdiepingen en een achterdeur naar de binnentuin. In het hoofdgebouw vindt u rechts van de inkom de zitkamer en links de eetkamer. In de aanbouw achter de zitkamer is er ruimte voor een bureau/bibliotheek. De keuken wordt voorzien in de aanbouw achter de eetkamer, aansluitend op deze bestaande aanbouw wordt er een nieuwe gebouwd met een ontbijthoek. De ontbijthoek en de inkom komen uit op de binnentuin.Vanuit de ontbijthoek is er een sas, met wasplaats en toilet, dat uitgeeft in het zogenaamde bloementuintje (voor woning 185 en 187). Op de eerste verdieping heeft u centraal, boven de inkom, de badkamer. Links en rechts van de badkamer bevinden zich de slaapkamers. De zolder, waarvan een deel wordt afgemaakt voor de stookruimte, wordt voorlopig als berging behouden. De resterende ruimte kan nog ingedeeld worden in twee slaapkamers. In het achterste dakvlak kunnen dakramen worden geplaatst. Er zijn ook aansluitingen voorzien voor een tweede badkamer.

Woning 183: Huis Maria's Geboorte

 

Kelder

Gelijkvloers: inkom, leefruimte, eetkamer, keuken, toilet en tuin met berging.

Verdieping: nachthal, 2 slaapkamers en badkamer.

Stedenbouwkundige vergunning ontvangen: 8 november 2012

Oppervlakte woning: 229 m²

Oppervlakte tuin: 52 m² 

 

Via een poortje in de tuinmuur komt u in de voortuin met tuinberging. Vanuit deze tuin kan u op twee manieren de woning, 17de eeuws, betreden, de eerste manier is rechtdoor via de inkom. De tweede manier is direct links via de keuken. Vanuit de keuken komt u via een sas, met toilet, in de eetkamer. Naast de eetkamer bevindt zich de inkom met toegang tot de kelder en de trap naar de verdiepingen. Aan de rechterzijde van de inkom bevindt zich de zitkamer met zicht op het bloementuintje en Heilig Grafkapel. Op de eerste verdieping, centraal boven de inkom, is er de badkamer. Links en rechts van de badkamer bevinden zich de slaapkamers. De zolder, waarvan een deel wordt afgemaakt voor de stookruimte, wordt voorlopig als berging behouden. De resterende ruimte, met twee dakkapellen, kan nog ingedeeld worden in twee slaapkamers. In het achterste dakvlak kunnen dakramen worden geplaatst. Er zijn tevens aansluitingen voorzien voor een tweede badkamer.

Woning 189: Huis St. Antonia

 

Kelder.

Gelijkvloers: inkom, leefruimte, eetkamer, keuken, bureau, wasplaats, toilet en tuin met berging.

Verdieping: nachthal, 3 slaapkamers, 2 badkamers, toilet en berging.

Stedenbouwkundige vergunning ontvangen: 8 november 2012

Oppervlakte woning: 365 m²

Oppervlakte tuin: 164 m² 

 

De woning, naast de Heilige Grafkapel, werd in de loop van de tijd in twee aparte woondelen opgesplitst. Bij de renovatie wordt ze terug als één woning beschouwd. Ook bij deze woning komt u via een poortje in de voortuin met tuinbergingen. De inkom, die centraal ligt in de woning, geeft toegang tot de kelder, de trap naar de verdiepingen en de achterdeur naar de tuin. Rechts van de inkom heeft men de keuken en aansluitend de eetkamer. De eetkamer bevindt zich achter de Heilige Grafkapel en heeft uitkijk op het zogenaamde bloementuintje (voor woning 185 en 187). Achter de eetkamer is er een berging/wasplaats dat verbinding heeft met het bloementuintje. Rechts van de inkom is er, naast de zitkamer, een ruim bureau dat uitgeeft op een terras in de tuin. In de traphal, op een tussenverdiep, is er een vestiaire en toilet.Op de eerste verdieping vindt u, naast twee badkamers, een apart toilet en twee bergingen, nog drie slaapkamers die uitkijken over middenplein. Ook hier wordt de zolder, waarvan een deel wordt afgemaakt voor de stookruimte, voorlopig als berging behouden. De resterende ruimte, met dakkapel, kan nog ingedeeld worden naar eigen behoefte. In het achterste dakvlak kunnen dakramen worden geplaatst. Er zijn ook aansluitingen voorzien voor een derde badkamer.

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Pinterest Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now